Black bean burgers
bereiding
-
1
Prik het vel van de aubergine in met een vork en bestrijk met olijfolie. Leg de aubergine op een vel aluminiumfolie en rooster 15 à 20 minuten op de barbecue, draai regelmatig om, tot de aubergine zwart en zacht is. Laat wat afkoelen. Snij de aubergine overlangs in parten en verwijder het vel. Laat uitlekken in een vergiet. Knijp overtollig vocht eruit.
-
2
Pel en pers de knoflook. Pel de ui en maak de paprika schoon. Snij de ui en paprika in partjes en rooster die 10 minuten op een bakplaat op de barbecue. Doe de knoflook erbij en rooster nog 5 minuten. Zet opzij. Leg de goed uitgelekte bonen op de ovenplaat en laat 8 tot 10 minuten roosteren tot de bonen beginnen te barsten
-
3
Doe de helft van de bonen in een keukenrobot en mix met de paprika, ui en aubergine. Doe in een kom en voeg de rest van de bonen, de noten, het maïszetmeel, de tomatenpuree en het ei toe. Kruid met peper en zout. Is het mengsel te vochtig, voeg dan havermeel toe. Vorm er burgers van en laat 15 minuten opstijven in de koelkast
-
4
Gril de burgers 4 minuten aan elke kant. Rooster de broodjes aan de binnenzijde. Beleg de onderste helft met slablaadjes, een burger, een sneetje kaas, een schijfje tomaat, enkele uiringen en barbecuesaus, sluit het broodje en gaar op de barbecue tot de kaas gesmolten is.