Recept

Gekonfijte citroenen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijke smaakmaker die je zelf kunt maken en bewaren. Bewaar deze gekonfijte citroenen in een bodempje extra vierge olijfolie in een goed gesteriliseerde bokaal. Laat ze even uitlekken voor je ze gebruikt. Niet alleen lekker bij pasta’s, maar ook bij gegrilde vis van de BBQ of verse sardines.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de citroenen en snij ze in plakjes. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Pers het teentje knoflook uit en meng het met de olijfolie. Strooi de tijm over de citroenen en besprenkel ze met de knoflookolie en het grof zout. Zet de citroenen 15 à 20 minuten in de oven, of tot de plakjes goudbruin kleuren.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gekonfijte citroenen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!