Kippenbouten met aardappeltjes en vijgen
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
2
Schil de wortelen en spoel de aardappeltjes. Halveer de aardappelen en snij de wortelen in staafjes. Spoel de venkel en snij ‘m in parten. Leg alles op een bakplaat.
-
3
Spoel de kippenbouten, dep ze droog en leg ze op de groenten. Hak de blaadjes van de peterselie fijn en meng ze met de olie. Kruid met peper en zout en besprenkel de groenten en de kip met de peterselie-olie. Schep goed om zodat alle groenten en de kip een laagje olie hebben, en verdeel alles gelijkmatig over de bakplaat. Zet 35 minuten in de voorverwarmde oven.
-
4
Giet tussendoor telkens wat bouillon in de bakplaat, zodat alles gelijkmatig gaart en niet aanbrandt.
-
5
Snij de vijgen in partjes. Haal de kip en de groenten uit de oven, verdeel er de vijgen over en werk af met bieslookringetjes.