Pittige mango-avocado-salade met scampi's
bereiding
-
1
Schil de mango en avocado, ver- wijder de pit en snij het vruchtvlees in repen. Besprenkel met 2 eetlepels citroensap. Spoel de appel, verwijder het klokhuis en snij in repen, doe hetzelfde met de komkommer. Snipper de chili fijn, zonder zaadjes.
-
2
Pel de scampi’s en maak ze schoon. Bak ze krokant in wat olie en breng op smaak met peper, zout en cayennepeper.
-
3
Maak een vinaigrette. Snipper de sjalot fijn. Meng 2 el citroensap met 1 el sesamolie, 3 el arachideolie en 1 el honing. Voeg de gesnipperde sjalot en chilipeper toe en kruid met peper en zout.
-
4
Meng de mango met avocado, komkommer en appelreepjes. Voeg de gespoelde waterkers toe. Verdeel over borden, leg er de scampi’s bij en werk af met de vinaigrette. Lekker met stokbrood.