Recept

Amandelkroketjes (2)

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Splits het ei. Haal de aardappelen door de passe-vite, voeg de boter en de eidooier toe. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Roer er de geroosterde amandelschilfers door.

  2. 2

    Maak kroketjes met de krokettenmachine. Klop het eiwit los met een snuifje zout, hak de amandelschilfers grof en meng ze met het paneermeel. Doe de bloem, het eiwit
    en het amandel-paneermeelmengsel elk in een diep bord.

  3. 3

    Wentel de aardappelbolletjes eerst door de bloem, dan door het eiwit en daarna door de amandel-paneermeelmengsel.

  4. 4

    Verhit de olie in de friteuse tot 180°C. Frituur de amandelkroketjes in 4 minuten goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Amandelkroketjes (2)

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!