Originele taart met chocolade en oreo's
bereiding
-
1
Maak eerst de biscuit. Verwarm de oven voor op 170°C, boven en onderwarmte. Beboter en bebloem een extra hoge springvorm van 18 cm diameter. Zeef de bloem. Klop de eieren en de suiker in een keukenrobot tot een dikke witte massa, dit duurt 10 à 15 minuten.De massa moet zo dik zijn, dat je er een lijn in kunt trekken die niet opnieuw dichtloopt. Spatel de gezeefde bloem door het ei-suikermengsel. Giet in de springvorm en bak 40 minuten in de oven. Laat even afkoelen in de vorm, ontvorm en laat volledig afkoelen op een rooster.
-
2
Mix de poedersuiker, boter, het vanilleextract en de melk tot een smeuïge crème. Doe in een spuitzak. Spuit de helft ervan op de taart en wrijf open met een spatel. Laat 15 minuten opstijven in de diepvriezer. Herhaal en zet opnieuw 15 minuten in de diepvriezer.
-
3
Smelt de chocolade met de room au bain-marie en laat even afkoelen. Giet het mengsel over de taart.
-
4
Versier de taart met toefjes slagroom, koekjes, snoepjes... Bestrooi met sterretjes en zilveren of gouden suikerparels.