Gebakken coquilles met risotto en romanesco
bereiding
-
1
Smelt de boter in een pan en fruit kno ook en sjalot glazig. Voeg de rijst toe en laat kort meestoven, blus met de witte wijn. Giet beetje bij beetje de kippen- bouillon erbij en roer goed zodat de rijstkorrels het vocht opnemen.
-
2
Blijf roeren tot de rijst een zachte en een romige tex- tuur heeft. Roer dan de kaas erdoor en breng op smaak met peper en zout.
-
3
Was de romanesco. Snij in roosjes, en halveer. Stoom of blancheer de romanesco, en bak hem vervolgens nog even in wat boter in een pan, zodat hij mooi glanst. Kruid met peper en zout.
-
4
Verwarm de druivenpit- olie. Dep de coquilles droog met keukenpapier en bak in een pan met antiaanbaklaag 2 minuten aan één kant, draai om en laat nog 1 minuut verder garen.
-
5
Serveer de risotto in een mooi bord, schik de coquilles en romanesco erop. Werk de coquilles af met limoenrasp en zeezout.