Salade van geroosterde asperges en romanesco met gebakken vis
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 185°C. Schil de asperges en snij ze in grove stukken. Spoel de romanesco en snij in roosjes.
-
2
Meng de asperges en romanesco met 3 eetlepels olijfolie, peper en zout. Leg ze op een bakplaat en gaar 25 tot 30 minuten in de oven.
-
3
Spoel de bladpeterselie en hak fijn. Snij de appelkappertjes doormidden. Pers de citroen. Haal de asperges en romanesco uit de oven en meng met de bladpeterselie, de appelkappertjes en enkele druppels citroensap. Breng op smaak met peper en zout en zet opzij.
-
4
Snij de vis in reepjes. Verhit een scheut olijfolie in een pan en bak de visreepjes op hoog vuur aan. Kruid met peper en zout. Serveer de salade van asperges en romanesco met de gebakken visreepjes en wat zuurdesembrood.