Pappardelle met pompoensaus
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de pompoen en snij in stukken. Pel en plet de knoflook. Schik de pompoen en knoflook op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met olijfolie, peper en zout. Rooster 30 minuten in de oven.
-
2
Doe de geroosterde pompoen, de bouillon en de amandelmelk in een kookpot en breng aan de kook. Kruid met kaneel, nootmuskaat, peper en zout. Voeg de salie toe. Mix tot een dikke saus. Voeg evenuteel nog wat bouillon toe voor een meer lopende saus.
-
3
Kook de pasta volgens de aanwijzigingen op de verpakking. Serveer de pasta met de saus, werk af met peper en nog wat extra salieblaadje.
Tips:
- Belangrijk is om voor dit sausje ongezoete amandelmelk te kopen. Niet alleen past dit beter in dit gerecht, hij bevat ook een pak minder calorieën.
- Ook lekker bij gnocchi of gepofte zoete aardappelen.