Stevig aardappelbrood met crème van aardpeer
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Pel de knoflook. Schil de aardappelen en kook ze gaar met de knoflook. Giet af en stamp ze samen fijn.
-
2
Voeg de overige ingrediënten toe aan het brood en kneed tot een kleverig geheel. Stort in een beboterd bakblik of een ovenvaste stoofpan. Bak het brood 50 minuten in de oven.
-
3
Maak intussen de aardpeertjes schoon en snij ze in dunne schijfjes. Pel en pers de knoflook. Smelt de boter in een steelpan en voeg de aardpeer en de knoflook toe. Laat afgedekt gaar stoven. Voeg een scheutje room toe en zet het deksel op de pot. Laat opnieuw even garen. Mix fijn en breng op smaak met peper en zout.
-
4
Stort het brood uit op een rooster en laat afkoelen. Serveer met de aardpeercrème.