Panna cotta van erwten met hamcrumble
bereiding
-
1
Week de gelatine in een bodempje koud water. Kook de erwtjes beetgaar in water met het bouillonblokje. Giet af en spoel ze onder ijskoud water. Laat goed uitlekken. Mix de erwtjes in de blender, voeg er een beetje water aan toe en laat het geheel afkoelen.
-
2
Breng de room aan de kook, kruid met peper en zout, haal van het vuur. Knijp de gelatineblaadjes uit. Voeg toe aan de room en roer goed los.
-
3
Meng de gemixte erwtjes bij de room en breng op smaak met het citroensap. Verdeel over glaasjes en laat 3 à 4 uur opstijven in de koelkast.
-
4
Bak de ham krokant in een pan zonder vetstof en laat even uitlekken op keukenpapier. Hak de ham tot een grove crumble.
-
5
Bestrooi de panna cotta met de hamcrumble en werk af met een blaadje munt. Serveer meteen.
Tip: 4x hartige panna cotta: met witte asperges • met knolselder • met bloemkool • met blauwe kaas