Asperges met gegrilde steak en edamameboontjes
bereiding
-
1
Schil de asperges en verwijder de uiteinden. Kook de asperges in een ruime pot met lichtgezouten water. Laat de asperges uitlekken op keukenpapier.
-
2
Blancheer de edamameboontjes en dop ze. Schil de rode ui, en snij in fijne ringen. Spoel en snipper de bieslook, lente-ui en peterselie. Snij de avocado in twee, verwijder de schil en de pit en snij het vruchtvlees in partjes.
-
3
Maak een vinaigrette van de olijfolie met de balsamicoazijn en de honing. Kruid met peer en zout.
-
4
Doe boter in een grillpan en laat de pan goed heet worden. Bak de steak aan beide kanten. Laat even rusten onder aluminiumfolie en snij in stukken.
-
5
Meng de beetgare asperges met de edamameboontjes, de avocado, de rode ui en hazelnoten. Druppel er de vinaigrette over en meng met de verse tuinkruiden.
Tip: Lekker met getoast brood.