Omegabaars uit de oven met erwtenpuree en kruidenkorst
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de aardappelen, snij in gelijke stukken en kook gaar in lichtgezouten water. Giet de aardappelen af en laat nog even uitdampen op het vuur.
-
2
Stamp de aardappelen fijn met een scheutje melk. Voeg de erwtjes toe. Voeg de olijfolie toe. Zet het vuur uit. Breng op smaak met de munt, de peterselie, de geraspte citroenschil en het -sap. Pureer goed en kruid eventueel nog met een beetje zout.
-
3
Maak de korst. Pel en pers de knoflook. Smelt de boter en meng met de knoflook, panko en verse kruiden tot een smeuïge mix.
-
4
Leg de vis in een ingeoliede ovenschaal, kruid met peper en zout en gaar 5 minuten in de oven. Haal ‘m eruit en verdeel er de puree over. Bestrooi met de kruiden-pankomix en zet nog 10 minuten in de oven. Laat op het einde even kleuren onder de grill.