Recept

Pastaschelpen met ricotta en guacamole

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijk gerechtje uit de oven.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de pastaschelpen beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking in lichtgezouten water. Giet de pastaschelpen af en schik ze in een ovenschaal.

  2. 2

    Snij de avocado's doormidden, verwijder de schil en de pit en doe het vruchtvlees in een blender. Pel de knoflook. Voeg de koriander, de knoflook, de pistachenoten, het limoensap, de cayennepeper en de olijfolie toe aan de avocado en mix glad. Kruid met peper en zout. 

  3. 3

    Meng 3/4 van de parmezaan onder de ricotta. Kruid met peper. Vul elke pastaschelp met een lepel ricotta en een lepel guacamole. Bestrijk de zijkanten en bovenkant van de schelpen met wat water en zet de schotel 15 minuten in de oven. 

  4. 4

    Strooi de resterende parmezaan en de mozzarella over de pastaschelpen en zet nog 2 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is. Werk af met de koriander.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pastaschelpen met ricotta en guacamole

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!