Gevulde groenekool
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 160°C. Week het brood in lauw water en knijp goed uit. Pel en snipper de ui. Smelt wat boter in een koekenpan en stoof de ui en de bacon. Meng de gestoofde ui, de helft van de bacon en het brood met het gehakt. Voeg het ei, de mosterd, peper en zout toe en kneed tot een smeuïg geheel.
-
2
Spoel de groenekoolbladeren en snij de harde nerven eruit. Blancheer de blaadjes enkele minuten in lichtgezouten water. Giet af en laat schrikken onder ijskoud water.
-
3
Smelt 30 g boter. Vorm een brood van het gehakt en wikkel het in de groenekoolbladeren. Bind ze vast met keukentouw en leg in een grote ovenschaal. Bestrijk met gesmolten boter en schenk er de bouillon bij. Zet 40 minuten in de oven.
-
4
Giet het braadvocht over in een steelpannetje, voeg de room toe en laat even inkoken tot een glad sausje. Voeg de rest van de bacon toe en kruid met peper. Serveer de gevulde kool met de roomsaus.