Recept

Polentacake met citroen en rozemarijn

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Rozemarijn zorgt hier voor de verrassende toets.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 160°C. Breng 100 g suiker met 5 el water aan de kook. Blijf roeren tot de suiker begint de karamelliseren. Meng er de helft van het citroensap onder en zet opzij.

  2. 2

    Klop de resterende suiker met de boter tot een romig mengsel. Splits de eieren en roer de eidooiers één voor één door het botermengsel. Meng er het resterende citroensap, de rasp en de rozemarijn onder. Giet er beetje bij beetje en al roerend de melk bij.

  3. 3

    Meng de bloem, het zout en bakpoeder onder het polentameel. Schep dit door de natte ingrediënten en roer goed door. Klop de eiwitten stijf en spatel onder het polentabeslag.

  4. 4

    Giet het deeg in de beboterde en met bloem bestoven springvorm. Bak 45 minuten in de oven tot de cake goudbruin is. Haal uit de vorm en laat op een rooster afkoelen. Bedruppel net voor het serveren met de citroenkaramel.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Polentacake met citroen en rozemarijn

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!