Sesampolenta met een warme salade van kikkererwten en tomaten
bereiding
-
1
Pel en snipper de ui. Maak de prei en courgette schoon. Snij de prei in ringetjes en de courgette in blokjes. Spoel de kerstomaten.
-
2
Verwarm de sesamolie in een grote, diep pan en roerbak de ui, prei, courgette, kikkererwten en tomaten 5 minuten. Meng er de tomatenpuree en het appeldiksap onder. Giet er de bouillon bij en breng aan de kook. Roer er het citroensap en de peterselie onder en kruid met de ras el hanout, peper en zout.
-
3
Doe voor de polenta de bouillon met het sinaasappelsap in een diepe pan en pers er de knoflookteentjes bij. Kruid met zout, paprikapoeder en chilipoeder en breng aan de kook. Strooi er het polentameel bij en laat op een zacht vuur en onder voortdurend roeren 10 minuten wellen. Roer er de geraspte sinaasappelschil, de margarine en 2 el sesamzaadjes onder. Kruid eventueel met peper en zout.
-
4
Verdeel de groenten over de borden. Schep met een ijsschep bolletjes polenta op de groenten. Bestrooi met de rest van de sesamzaadjes.