Chili con carne met gebakken rijst
bereiding
-
1
Maak de chili. Bak de ui met de knoflook glazig in olijfolie. Voeg de selder en de wortel toe en roerbak 3 minuten. Voeg de paprika en de chilipeper toe en roerbak nog 8 minuten verder.
-
2
Bak het gehakt ondertussen goudbruin en gaar in een andere pan in boter. Voeg het kaneelstokje toe en kruid met komijnpoeder en paprikapoeder. Voeg de laurier en de tijm toe. Giet er de rode wijn bij en meng alles goed onder elkaar. Laat 2 minuten sudderen.
-
3
Doe het gehakt bij de groenten. Voeg ook de bonen, het groentesap, de tomatenpuree en de tomatenblokjes toe. Laat de chili con carne 45 minuten sudderen op een zacht vuur. Kruid bij peper en zout.
-
4
Kook intussen de rijst gaar in de bouillon volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af. Maak de korrels los. Bak de sjalotten glazig in een scheutje olie. Voeg de gare rijst toe en bak kort mee.
-
5
Serveer de chili con carne met de gebakken rijst en een lepel zure room. Werk af met de koriander.