Marokkaanse lamssalade
bereiding
-
1
Meng in een bord 1 koffielepel komijn, de kurkuma, de harissa en 2 eetlepels olijfolie. Laat de lamssnedes afgedekt gedurende minstens 30 minuten marineren.
-
2
Schil ondertussen de sinaasappelen en snijd de maantjes eruit. Verwijder alle vliesjes en vang daarbij het sap op, leg ze in een zeef. Snipper de ui en hak de kruiden. Voeg toe aan de sinaasappelen.
-
3
Klop 6 eetlepels sinaasappelsap met de lookolie, de rest van de olijfolie en de komijn, zout en peper.
-
4
Verhit een antikleefpan, braad de lamssnedes 1,5 minuut per zijde op hoog vuur aan en laat daarna naargelang van de gewenste gaarheid en dikte van het vlees nog 4 tot 5 minuten bakken. Kruid met zout en peper en laat 2 minuten op aluminiumfolie rusten.
-
5
Snijd de lamssnedes in fijne reepjes, voeg ze bij de sinaasappelsalade, giet er de sinaasappelvinaigrette bij en meng voorzichtig.
-
6
Dien de Marokkaanse lamssalade op met Marokkaans brood of tabouleh.
Tip: laat het vlees de avond ervoor marineren,zo krijgt het meer smaak en wordt het zachter.De sinaasappelen kunnen ook door pompelmoes of clementines vervangen worden.