Recept

Marokkaanse kippenbouten met wortel, aardappel en tomaat

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Malse en sappige Marokkaanse kip uit de oven.

bereiding
  1. 1

    Maak de marinade. Pel en plet de knoflook. Meng de knoflook met alle overige ingrediënten. Wrijf de marinade goed in de kip en laat minstens 30 minuten marineren.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 185°C. Pel de uien en snij in partjes. Schil de wortelen en snij in schuine plakken. Spoel de aardappelen en snij in 2 of 4 stukken. Spoel de tomaten en snij in partjes.

  3. 3

    Leg de gemarineerde kippenbouten samen met de uien, de wortelen, de aardappelen, de tomaten, de olijven en de abrikozen in een ovenschaal. Overgiet met de marinade van de kip en meng goed. Kruid met peper en zout en gaar 45 minuten in de oven. Hak intussen de pistachenoten. Spoel de bladpeterselie en hak fijn.

  4. 4

    Haal de kippenbouten en de groenten uit de oven, werk af met de peterselie en de gehakte pistachenoten en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Marokkaanse kippenbouten met wortel, aardappel en tomaat

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!