Salade caprese met kip en avocado
bereiding
-
1
Snij de kip in dunnere repen (die zijn sneller klaar op de bbq.) Strooi het uienpoeder, de oregano, cayennepeper, knoflookpoeder en peper en zout over de kip. Voeg ook wat olijfolie toe. Meng de kippenreepjes met de marinade.
-
2
Bak de kip krokant met wat olie op de BBQ.
-
3
Spoel de spinazie. Halveer de kerstomaten. Verdeel de spinazie over een grote serveerschaal. Leg er de gesnipperde basilicum, de kerstomaten, avocado en mozzarella-bolletjes op.
-
4
Rooster de asperges en de sneetjes spek op.
-
5
Halveer de avocado, verwijder de pit en haal uit de schil met een lepel. Snijd de avocado in repen en besprenkel met het limoensap. (houd nog ongeveer 1 ml limoensap over voor de dressing).
-
6
Maak een dressing. Doe alle ingrediënten in een bokaaltje: olijfolie, balsamico-azijn, mosterd, bruine suiker en limoensap. Kruid nog met peper en zout en shake goed.
-
7
Leg de kippenreepjes, geroosterde groene asperges en het spek op het slaatje.