Recept

Rode curry met aardappel en witte vis

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Spoel de aardappelen grondig, snij doormidden en kook in 20 minuten beetgaar.

  2. 2

    Spoel de courgette en de aubergine, snij overlangs doormidden en snij verder in kleine halve ronde schijfjes. Bestrooi de aubergineplakjes rijkelijk met zout en laat zo’n 20 minuten intrekken. Spoel het zout er goed af en dep droog met keukenpapier.

  3. 3

    Pel de teentjes knoflook en snipper fijn. Snij de lente-uitjes in kleine ringen. Maak de paprika schoon en snij in fijne reepjes. Spoel de baby-maïs en snij ook overlangs doormidden. Spoel de broccolini en snij in stukken. Spoel de rode peper, verwijder de zaadlijst en snij in fijne ringen.

  4. 4

    Snij de witte vis in hapklare stukken. Zet een wokpan op het vuur met de kokosolie en bak er de lente-ui en de knoflook in. Rasp er de gember bij en voeg de groenten toe. Bak kort even op. Voeg tot slot de stukken vis en de aardappelen toe, giet de kokosmelk erbij en roer er wat currypasta door. Breng aan de kook en laat de vis 5 minuten garen in de kokosmelk. Verdeel over de borden en werk af met enkele plukjes koriander en wat ringetjes rode peper.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Rode curry met aardappel en witte vis

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!