Gegrilde langoustines met limoenmayonaise en tomatenkomkommersalade
bereiding
-
1
Maak de limoenmayonaise. Meng de mayonaise met het limoensap en de -schil. Werk af met een snuifje za’ater. Zet even opzij.
-
2
Maak de salade. Spoel de kerstomaatjes en komkommers en snij doormidden. Snij de granaatappel doormidden en haal de pitjes eruit. Pel de rode ui, snij doormidden en snij in kleine plakjes. Meng alles tot een kleurrijke salade. Breng op smaak met de witte balsamicoazijn, de olijfolie, peper en zout en de salie.
-
3
Snij de langoustines met een scherp mes doormidden, en maak ze schoon. Zet een grillpan op het vuur met wat olijfolie en laat heet worden. Grill er eerst de plakjes citroen in.
-
4
Leg daarna de langoustines op de hete grill, eerst op de vleeskant, daarna op het pantser. Kruid met peper en zout.
-
5
Spoel de bieslook en de dille en snipper ze fijn. Meng de kruiden met olijfolie. Besprenkel de gegrilde langoustines met de kruidenolie en serveer ze, warm of koud, met de tomaten-komkommersalade en de limoenmayonaise. Geef er het ciabattabrood bij.