Courgette galette
bereiding
-
1
Haal de bladerdeeg uit de koelkast. Hak de tijm fijn. Spoel de citroen, en rasp de schil tot zeste.
-
2
Meng de ricotta met de tijm, de citroenzest en wat citroensap. Kruid met peper en zout.
-
3
Spoel de courgette, en snij hem in dunne plakjes. Verwarm de oven voor op 180°C.
-
4
Rol de bladerdeeg uit, en smeer er het ricottamengsel over. Laat 2 cm over aan de rand.
-
5
Leg de plakjes courgette dakpansgewijs in een cirkel, kruid met peper en zout, en strooi er nog enkele takjes tijm over. Besprenkel eventueel met wat olijfolie.
-
6
Vouw de randen van de bladerdeeg dicht, en prik er gaatjes in met een vork.
-
7
Zet ongeveer 15 minuten in de oven of tot wanneer de courgette gaar is. Serveer met een frisse salade.