Gewokt varkensvlees met lotuswortel en rijst
bereiding
-
1
Laat de schijven lotuswortel ontdooien. Spoel het vlees af, dep het droog en snij het in kleine blokjes. Meng het met maïzena. Pel de knoflook, schil de gember en hak beide fijn. Bak samen met het vlees even kort aan in een hete wok met olie.
-
2
Maak de paddenstoelen schoon en snij de grote wat kleiner. Schil de wortelen en snij ze in reepjes. Voeg ze met de schijven lotuswortel en de paddenstoelen bij het vlees en laat 2 à 3 minuten al roerend meebakken. Giet de bouillon erbij, breng op smaak met sojasaus en hoisinsaus en laat 8 minuten verder sudderen.
-
3
Spoel en reinig de peultjes en voeg ze de laatste 2 minuten bij het vlees. Spoel de Thaise basilicum af, schud droog en trek de blaadjes eraf. Meng ze met de uitgelekte bamboescheuten door het vlees en breng op smaak met limoensap en chilisaus . Serveer met rijst.