Pittige scampicurry
bereiding
-
1
Spoel alle groenten en maak ze schoon. Laat de soja- en bamboescheuten uitlekken. Snij de paksoi in schuine stukken. Snij de champignons in kwartjes en de paprika's in reepjes. Snij de ui in partjes en haal de verschillende laagjes los. Snij de peultjes schuin door.
-
2
Verhit 1 eetlepel olie in een wok. Bak de scampi's aan beide kanten tot ze roze zijn. Haal ze uit de pan en hou warm. Verhit 3 eetlepels olie in de wok. Bak er eerst de champignons even in. Doe er de uien, de peultjes, de paprika en de bamboescheuten bij. Laat al roerend even bakken. De groenten mogen nog knapperig zijn.
-
3
Doe er de kokosmelk en de bouillon bij, samen met de currypasta. Roer los en laat goed warm worden. Doe er de paksoi en de sojascheuten in. Laat nog eens goed doorwarmen. Voeg er de scampi's aan toe en kruid met wat zout. Serveer met limoenpartjes.