Chilikip met jonge wortelen
bereiding
-
1
Maak de couscous volgens de instructies op de verpakking. Maak de korrels los met een vork.
-
2
Halveer de kipfilets in de lengte. Snipper de chilipeper –zonder de zaadjes – fijn. Rasp de schil van de citroen. Pers het sap en meng dit met 1 el olijfolie, de specerijen en de chiliringen. Bestrijk er de kip mee.
-
3
Schraap de wortelen schoon (maar laat er nog een stukje loof aan). Schep ze samen met de bouillon en de citroenrasp in een kookpot en breng aan de kook. Laat 5 minuten afgedekt op een zacht vuur pruttelen. Verwijder het deksel en laat nog 5 minuten koken tot de wortelen zacht zijn.
-
4
Verhit olijfolie in een pan en bak de kipfilets goudbruin en gaar. Serveer met de couscous, de wortelen en Griekse yoghurt. Werk af met koriander.
Tip: Voeg voor een pittige couscous een koffielepel harissa toe terwijl je de korrels losmaakt.