Geroosterde wortelen met wortelloofpesto
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de wortelen schoon. Verwijder het loof en hou ongeveer 75 g opzij voor de pesto. Pluk de blaadjes van de steeltjes.
-
2
Leg de wortelen op een met bakpapier beklede ovenplaat, besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout. Bak de wortelen 30 minuten in de oven.
-
3
Maak ondertussen de pesto. Doe de basilicumblaadjes en de wortelloofblaadjes, samen met de knoflook in een blender. Voeg citroensap en -schil en extra vierge olijfolie toe en mix fijn.
-
4
Voeg de pijnboompitten en parmezaan toe en mix tot een pesto. Voeg eventueel extra olijfolie toe voor een meer vloeibare pesto. Breng op smaak met peper en zout.
-
5
Serveer de geroosterde wortelen met pesto en werk af met versgemalen zwarte peper.