Recept

Kip Kung Pao

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Meng de rijstazijn met de sojasaus en wentel er de kipreepjes door. Laat enkele minuten marineren. 

  2. 2

    Snij de lente-ui in julienne. Stamp de gedroogde chilipepers fijn met de pilipili in de vijzel. Rooster in een wok zonder vetstof.

  3. 3

    Verhit arachideolie in een wok en roerbak de geplette pilipili samen met de kipreepjes in 3 à 4 minuten goudbruin. Blus met de bouillon, rijstazijn, rodewijnazijn, sojasaus en sesamolie en schep goed om. 

  4. 4

    Verdeel de kip over borden en werk af met de pinda's, geroosterde chilipepers (optioneel), lente-ui en koriander.
    Tip: Lekker met witte kleefrijst.
     

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kip Kung Pao

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!