Tarbot met geroosterde knolselder en walnootpesto
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 150°C. Maak de pesto. Rooster de walnoten in een pan. Hak de noten fijn, doe in een kom en voeg de geraspte parmezaan, de olie toe en meng. Kruid met peper en zout. Zet opzij.
-
2
Leg elk partje knolselder op een stuk aluminiumfolie, bestrijk met olijfolie en besprenkel met een druppel truffelolie. Kruid met peper en zout. Vouw de aluminiumfolie toe en rooster de knolselder 40 minuten in de oven.
-
3
Maak de puree. Doe de melk, de knolselder, de aardappelen, laurier en zout in een kookpot en breng aan de kook. Laat 20 minuten zacht koken, verwijder de laurier en mix tot een gladde puree.
-
4
Bak de vis in boter 3 à 4 minuten aan elke kant. Lepel wat puree op het bord en strijk met de bolle kant van een eetlepel uit. Schik de vis en de knolselder op het bord. Werk af met een lepel van de notenpesto en blaadjes salie.