Recept

Knolselderstoemp met gestoofde prei en vis

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Kabeljauw en skrei zijn lekker, maar kies in januari en februari zeker eens voor wintervissen van bij ons, zoals griet, tarbot, pieterman, steenbolk of wijting.

bereiding
  1. 1

    Schil de aardappelen en de knolselder en snij ze in even grote stukken. Kook de aardappelen en de knolselder zacht in lichtgezouten water.

  2. 2

    Maak de preiwitten schoon, halveer ze en spoel ze grondig. Snij ze in halve ringen. Stoof de prei met het kerriepoeder zacht in 30 gram boter. Kruid ze met peper en zout.

  3. 3

    Giet de aardappelen en de knolselder af en laat ze goed uitlekken. Prak ze en meng er 70 gram boter en de melk onder. Meng er de prei onder en kruid de stoemp met nootmuskaat, peper en zout.

  4. 4

    Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de visfilets kort goudbruin. Voeg een klontje boter toe en kruid de vis met peper en zout. Serveer de stoemp met de vis met nog wat boter uit de pan.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Knolselderstoemp met gestoofde prei en vis

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!