Zalm met een korstje en groene groentjes
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de zalm op een bakplaat en besprenkel met olijfolie. Snipper de gedroogde rode peper. Bestrooi de zalm met peper, zout, het venkelzaad en de rode peper. Spoel en snipper de peterselie en de dille. Strooi de kruiden over de zalm.
-
2
Spoel de limoenen. Snij 1 limoen in plakjes. Maak de groenten schoon, blancheer ze heel kort in kokend lichtgezouten water en laat ze schrikken onder koud water. Leg de groenten bij de zalm op een bakplaat. Werk af met de limoenpartjes.
-
3
Bak de zalm en de groenten 20 minuten in de oven tot de zalm net gaar is.
-
4
Rasp de schil van de resterende limoenen. Strooi de zeste over de zalm. Knijp de limoen uit boven de groenten, besprenkel met sojasaus en serveer meteen.