Thaise wok met scampi
bereiding
-
1
Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet af in een vergiet en laat uitlekken.
-
2
Pel en snijd ondertussen de rode uien in partjes. Trek de blaadjes van de paksoi los. Snijd grote bladeren in reepjes, houd kleintjes heel. Was en droog de paksoi heel goed. Dep de garnalen droog met keukenpapier.
-
3
Verwarm een wok op hoog vuur, schenk er ca. 2 eetlepels wokolie in en wok de ui met de paksoi 3 minuten. Schuif naar 1 kant van de pan. Voeg eventueel een 0,5 eetlepel extra wokolie en de garnalen toe en roerbak 2 minuten. Meng alles door elkaar en wok nog 2 minuten.
-
4
Schuif de ingrediënten, als er veel vocht in de pan zit, naar de zijkant van de pan en laat het vocht in het midden van de pan verdampen. Zet het vuur laag.
-
5
Voeg de woksaus toe, meng alles door elkaar en warm nog even door.
-
6
Verdeel de rijst met de garnalen over 2 grote kommen of op diepe borden. Garneer met grofgesneden koriander.