Vol-au-vent
bereiding
-
1
Maak de bouillon. Vul een grote soeppot met (2 liter) water en leg de kip erin. Snij de wortelen, selder, prei en ui grof. Doe ze met de knoflook bij in de pot. Voeg de peperbolletjes, zout, kruidnagels en het kruidentuiltje toe. Breng aan de kook. Laat afgedekt 1,5 uur zachtjes koken. Haal de kip uit de pot en zeef de bouillon.
-
2
Meng in een kom het gehakt met een ei en het broodkruim. Kruid met peper en zout. Rol balletjes. Laat de balletjes enkele minuten garen in de hete bouillon.
-
3
Smelt een klontje boter in een pan en bak de champignons samen met de knoflook. Zet opzij. Haal het kippenvlees van het karkas en scheur in stukjes. Zet opzij.
-
4
Smelt de boter in een sauspan, roer de bloem erdoor en laat opdrogen. Giet beetje bij beetje de bouillon erbij en blijf roeren tot een mooi gebonden saus. Roer nu de room erdoor.
-
5
Doe de champignons, de kip en de balletjes bij de saus. Laat even doorwarmen. Breng op smaak met citroensap, peper en zout.
-
6
Snij het hoedje van de bladerdeeggebakjes en vul ze met vol-au-vent. Garneer met tuinkers en citroen.