Recept

Aardappelgratin met cornflake-kaaskorst

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Pel de ui en snij in ringen. Schil de aardappelen en snij ze met een mandoline in flinterdunne plakjes. Pel de knoflook.

  2. 2

    Smelt de boter in een pan en fruit de ui glazig. Beboter een ovenschaal, wrijf in met knoflook, leg eerst een laag aardappelschijfjes, dan de ui en de ansjovis. Eindig met een laag aardappel. Meng de room met de melk, kruid met tijm en peper, giet over de schotel. 

  3. 3

    Dek de ovenschotel af met aluminiumfolie. Laat 40 minuten garen in de oven.

  4. 4

    Maak de topping: meng in een kom de tijmblaadjes, de kaas, de cornflakes en gesmolten boter. Haal de folie van de gratin, doe het kaas-cornflakesmengsel erover en laat nog 10 à 15 minuten garen tot de gratin een mooie gouden korst heeft.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Aardappelgratin met cornflake-kaaskorst

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!