Aardappelgratin met oesterzwammen
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 185°C. Schil de aardappelen en snij ze met een mandoline of scherp mes in fijne plakjes.
-
2
Snij de oesterzwammen in plakjes. Verhit een scheutje olijfolie en bak de oesterzwammen op een hoog vuur licht krokant en goudbruin. Kruid ze met peper en zout.
-
3
Pel en pers de knoflook. Meng de room met de knoflook en de geraspte pecorino en kruid met peper en zout.
-
4
Maak in een ovenschotel laagjes van de plakjes aardappel en oesterzwammen en schenk er de room bij. Eindig met de laatste oesterzwammen. Dek de schotel af met bakpapier of aluminiumfolie en zet er een zwaardere kom bovenop. Bak de gratin 40 minuten in de oven. Haal de kom en de folie weg en bak nog 15 à 20 minuten verder in de oven.