Lamsstoofvlees met veenbessen en knoflookpuree
bereiding
-
1
Snij het lamsvlees in stukken en leg in een grote schotel. Pel de ui en snij in ringen. Schil de wortel en snij in schijfjes. Doe de ui, wortel, peterselie, laurier en tijm bij het vlees. Giet er de wijn en 150 ml olijfolie bij. Laat een nacht marineren.
-
2
Haal het vlees uit de marinade en dep droog. Pel en snipper de knoflook. Stoof aan in een scheutje olijfolie. Kruid het vlees met peper en zout en doe bij de knoflook. Bak het vlees rondom bruin. Voeg de gemarineerde groenten, de helft van de veenbessen en de helft van de marinade toe. Zet een deksel op de pot, breng aan de kook en laat 2 uur zacht sudderen. Voeg er de laatste 10 minuten de rest van de veenbessen bij.
-
3
Schil de aardappelen en kook ze gaar. Giet af.
-
4
Verwarm de oven voor op 180°C. Rooster de bol knoflook 30 minuten in de oven. Knijp de teentjes knoflook uit en pureer ze samen met de aardappelen. Roer er de boter en de olijfolie onder en breng op smaak met peper en zout. Serveer het stoofvlees met de puree.