Vanillemousse met peer
bereiding
-
1
Schil de peren, maar laat het steeltje eraan.
-
2
Breng de wijn met de fijne suiker aan de kook. Halveer de vanillestokjes en schraap het merg eruit. Hou het merg apart voor de mousse. Laat de stokjes meekoken in de wijn.
-
3
Zet de peren in het pannetje met de wijn en vul aan met water, tot ze onderstaan. Kook ze zacht in ongeveer 30 minuten. Laat ze helemaal afkoelen in de ingekookte wijn.
-
4
Klop de eiwitten stijf. Voeg lepel per lepel de poedersuiker toe, wacht telkens tot hij opgenomen is en het eiwit begint te glanzen. Klop in een andere kom de room stijf met het vanille- merg. Spatel ‘m voorzichtig door het eiwitmengsel.
-
5
Lepel wat mousse in 6 glaasjes. Zet er de peertjes mooi rechtop in en lepel er de rest van de vanillemousse rond. Laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
-
6
Werk naar smaak af met honing en chocoladeschilfers.