Ovengebakken honingpeertjes met steranijs
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 220°C. Schil de peren, maar laat het steeltje eraan. Breng de wijn met 500 milliliter water en de steranijzen aan de kook en leg er de peertjes in. Dek de pot af en laat de peertjes 10 minuten koken. Hou het kookvocht bij.
-
2
Meng de honing met de bruine suiker, 150 milliliter van het kookvocht en de steranijs. Giet het mengsel in een ovenschaal en leg er de peertjes in. Hussel alles goed onder elkaar. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en zet ze ongeveer 10 minuten in de oven, tot de peren beetgaar zijn. Verwijder de folie, besprenkel de peertjes nog eens met het braadvocht en zet ze opnieuw 10 minuten in de oven.
-
3
Zet de peertjes op een mooie serveerschaal. Giet er wat van de steranijssaus over en bestrooi ze met de sesamzaadjes. Werk ze af met de munt of verveine en serveer meteen.