Saltimbocca van pladijs met makreelcrème
bereiding
-
1
Verwijder het vel en graatjes van de makreel en mix met de room fijn in een blender. Laat opstijven in de koelkast.
-
2
Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de tomaat en de mozzarella in grote parten. Leg de plakjes prosciutto open. Leg op één helft telkens een visfilet, een plakje mozzarella, wat basilicum en een sneetje tomaat. Vouw dicht en zet vast met een cocktailprikkertje.
-
3
Leg de pakketjes op een ingevette ovenplaat. Besprenkel met een olijfolie en kruid met peper. Bak ze 15 tot 20 minuten.
-
4
Pocheer de schoongemaakte champignons 5 minuten in de visfond en voeg wat citroensap toe.
-
5
Kook (of stoom) de aardappelen gaar in de schil en schil ze. Leg ze op een schaal, samen met de champignons en gesnipperde lente-ui, overgiet met wat olijfolie en werk af met wat grof zeezout.
-
6
Breng de gevogeltefond aan de kook en voeg de makreelcrème lepeltjesgewijs toe terwijl je blijft mixen. Dien meteen op bij de saltimbocca, de aardappelen met champignons.