Zalmtartaar met venkel en verse kruiden
bereiding
-
1
Maak de marinade. Meng het limoensap en de zeste met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
-
2
Snij de rauwe zalm in fijne blokjes van een halve centimeter en marineer 5 minuutjes in de marinade. Snij de gerookte zalm eveneens in blokjes.
-
3
Snipper de venkel en de groene kruiden heel fijn en meng met de gemarineerde zalm, samen met de blokjes gerookte zalm. Breng op smaak met een klein beetje zout en grof gemalen peper.
-
4
Steek sterretjes uit de sneetjes brood en rooster ze krokant en goudbruin.
-
5
Verwijder het loof en snij de radijsjes in flinterdunne plakjes.
-
6
Leg een serveerring op het bord en lepel er wat van de tartaar in. Druk een beetje aan en verwijder de ring. Spuit met een spuitzakje toefjes zure room op de tartaar en ook ernaast. Werk de tartaar verder af met zwarte sesamzaadjes, de plakjes radijs en nog wat verse groene kruiden. Geef er de krokante sterretjes bij.