Recept

Gepocheerde zalm met champagne-sabayon en groene asperges

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Schil de aardappelen en kook ze beetgaar in kokend gezouten water.

  2. 2

    Zet een pot op het vuur met de visbouillon en breng aan de kook. Draai het vuur zachter, zodat de bouillon net niet kookt. Pocheer de zalmfilets kort (maximaal 5 minuten) in de hete visbouillon. Haal ze er voorzichtig uit en laat goed uitlekken.

  3. 3

    Bak de groene asperges kort op in wat hete olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

  4. 4

    Klop intussen de eigelen en mosterd los in een kom. Blijf kloppen en giet geleidelijk de champagne erbij. Klop verder op tot een luchtig schuim.

  5. 5

    Verdeel de asperges over de borden en schik er de gepocheerde zalm op. Schep er voorzichtig de champagne-sabayon op en werk af met enkele plukjes waterkers.

  6. 6

    Bak de gekookte aardappeltjes even op in wat olijfolie en serveer ze erbij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gepocheerde zalm met champagne-sabayon en groene asperges

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!