Gepocheerde zalm met champagne-sabayon en groene asperges
bereiding
-
1
Schil de aardappelen en kook ze beetgaar in kokend gezouten water.
-
2
Zet een pot op het vuur met de visbouillon en breng aan de kook. Draai het vuur zachter, zodat de bouillon net niet kookt. Pocheer de zalmfilets kort (maximaal 5 minuten) in de hete visbouillon. Haal ze er voorzichtig uit en laat goed uitlekken.
-
3
Bak de groene asperges kort op in wat hete olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
-
4
Klop intussen de eigelen en mosterd los in een kom. Blijf kloppen en giet geleidelijk de champagne erbij. Klop verder op tot een luchtig schuim.
-
5
Verdeel de asperges over de borden en schik er de gepocheerde zalm op. Schep er voorzichtig de champagne-sabayon op en werk af met enkele plukjes waterkers.
-
6
Bak de gekookte aardappeltjes even op in wat olijfolie en serveer ze erbij.