Zalm in citroen-roomsaus met groene asperges
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Verwijder het houtachtige uiteinde van de asperges en snij ze in stukken van ongeveer 3 centimeter. Pel en snipper de sjalot. Borstel de oesterzwammen schoon en snij ze in reepjes.
-
2
Fruit in een grote pan de sjalot aan in wat olijfolie. Voeg de oesterzwammen en de spinazie toe. Roerbak de groenten glazig. Blus met de witte wijn, kruid met peper, zout en cayennepeper en voeg de room toe. Laat even indikken, voeg dan het maïszetmeel toe.
-
3
Doe de groentesaus in een ovenschaal. Leg er de rauwe stukken zalm en de stukjes asperge bij. Rasp de citroen en verdeel de rasp over de zalm. Pers het sap uit en sprenkel wat over de saus.
-
4
Gaar 15 à 20 minuten in de oven. De zalm mag nog rosé zijn vanbinnen. Strooi er nog wat gehakte peterselie over.