Varkensrollade met boschampignons
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Maak de champignons schoon en snij in gelijke stukjes. Verhit wat olie en boter in een pan en bak er de champignons, de knoflook en de tijmblaadjes in. Voeg de citroenrasp, peper en zout toe. Laat afkoelen. Voeg de grof gesneden broodblokjes toe.
-
2
Snij het open varkensgebraad tot een vierkante lap. Leg er de vulling op, rol op en bind vast met keukentouw. Schroei het vlees toe in de pan.
-
3
Fruit in een andere pan de ui, wortel en selder in boter en olijfolie tot ze kleuren. Voeg de venkelzaadjes, citroensap, wijn en bouillon toe. Kruid met peper en zout.
-
4
Doe de groenten en het vocht in een ovenschaal. Leg er het gebraad op en zet in de voorverwarmde oven gedurende 15 minuten op 180°C. Zet daarna zachter tot 150°C en bak nog 40 minuten verder. Lepel het vocht regelmatig over het vlees.
-
5
Laat het gebraad rusten onder aluminiumfolie. Zeef de saus en bind met een bruine roux. Snij het gebraad in plakken en werk af met verse tijm.
Tip: Lekker met knolselderpuree.