Kabeljauw en scampi’s met butternut en aardappelen
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de aardappelen zorgvuldig en maak een kleine inkeping bovenaan. Besprenkel met olijfolie en pof ze gaar in de hete oven gedurende 40 à 50 minuten (afhankelijk van de grootte).
-
2
Schil de butternutpompoen, snij overlangs in 2 en haal de pitjes eruit met een lepel. Snij het vruchtvlees in hele fijne blokjes en bak ze samen met de fijngesneden lente-ui in wat olijfolie. Breng op smaak met de komijn en blus met de vermouth. Laat de alcohol verdampen en stoof nog even verder tot de stukjes pompoen bijna gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.
-
3
Neem een vel bakpapier en lepel er wat pompoen op. Leg er een stuk kabeljauw en wat scampi’s op. Voeg wat dille toe, kruid met peper en zout en sluit het pakketje. Gaar de vis zo’n 10 à 15 minuten in de hete oven.
-
4
Haal de pakketjes uit de oven en verdeel ze over de borden, of haal de vis uit de pakketjes en serveer. Werk af met verse dille en bieslook.
-
5
Schep op elke aardappel wat verse zure room en werk af met dille en bieslook. Geef de aardappelen bij de vis.