Zalmburgers met gegrilde groenten en zoete-aardappelfrietjes
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de aardappelen en snij in wedges. Schep op een bakplaat en besprenkel met olijfolie. Schuif een halfuur in de oven.
-
2
Spoel de overige groenten, maak ze schoon en snij de aubergine, courgette in plakjes, de paprika's in staafjes. Schep in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie, peper en zout. Schuif mee met de zoete aardappelen 25 minuten in de oven.
-
3
Snij de zalm in blokjes en schep samen met het ei, de peterselie, limoensap, peper en zout in een blender. Mix tot een smeuïge massa. Voeg de panko toe en mix nogmaals goed. Vorm er burgers van en laat ze even opstijven in de koelkast.
-
4
Gril de zalmburgers goudbruin en gaar in de grillpan. Bestrijk de broodjes met zure room, beleg met een burger, de gegrilde groenten en verse oregano. Serveer met de zoete aardappelfrietjes erbij.