Recept van Sandra Bekkari: Fish and chips met frisse tartaarsaus, komkommer en waterkers
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
2
Leg de aardappel- en pastinaakfrietjes op een bakplaat en kruid met peper, zout en besprenkel met olijfolie.
-
3
Bak de frietjes in de voorverwarmde oven gedurende 25 à 30 minuten tot ze goudbruin zijn.
-
4
Meng de yoghurt samen met de sjalot en de peterselie. Voeg de augurken toe en kruid naar eigen smaak met peper, zout en de helft van het limoensap. Roer goed door en zet gekoeld opzij tot verder vebruik.
-
5
Besprenkel de visfilets met enkele druppels limoensap (dat maakt de vis steviger).
-
6
Kruid met peper en zout en draai de filets in het speltmeel tot beide zijden goed bebloemd zijn.
-
7
Wentel de filets vervolgens in het ei en als laatste door de polenta. Zorg ervoor dat er aan beide zijden genoeg polenta kleeft.
-
8
Verhit een grote antiaanbakpan op een matig vuur. Giet een flinke scheut olijfolie in de pan en bak de visfilets gedurende 8 minuten goudbruin (draai om na 4 minuten).
-
9
Meng de waterkers met de komkommer en radijzen. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout.
Voor de tartaarsaus
Voor de waterkerssalade