Recept

Recept van Véronique Leysen: Rose water panna cotta met honingsiroop

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Véronique: "Mijn bezoek is altijd verrast door de combinatie van rozenwater en zoute pistachenootjes met zachte panna cotta."

Voor de panna cotta
  1. 1

    Week de blaadjes gelatine in water. Breng ondertussen de room samen met de suiker en vanillestok aan de kook. De suiker moet goed gesmolten zijn.

  2. 2

    Zet het vuur af en voeg de geweekte gelatineblaadjes toe. Roer goed tot de gelatine gesmolten is.

  3. 3

    Haal de vanillestok eruit en voeg een eetlepel rozenwater toe.

  4. 4

    Giet het mengsel over in je potjes, bedek ze met keukenfolie en laat minimaal 3 uur in de koelkast opstijven.

Voor de honingsiroop
  1. 1

    Neem een flesje honing en knijp het volledig uit in een klein kookpannetje. Breng heel kort aan de kook tot de honing heel lopend is.

  2. 2

    Pers de volledige pompelmoes uit over de honingsaus.

  3. 3

    Snij het vanillestokje doormidden en schraap de vanille eruit. Doe de vanille mee in de kookpot en laat nog even rustig op een zacht vuur staan zodat alles mooi kan blenden.

  4. 4

    Haal van het vuur en giet alles over in een andere pot/fles. Gebruik een zeef om de pompelmoesvelletjes te verwijderen.

  5. 5

    Laat afkoelen en je bent klaar! Deze honingsiroop kan je nu gebruiken voor je wafels, pannenkoeken, granola, panna cotta… Ideaal!

Voor de afwerking
  1. 1

    Nadat alles is afgekoeld in de koelkast kun je over de panna cotta wat honingsiroop doen en garneren met pistachenootjes. Heb je roosjes in huis? Die mag je er mee over sprenkelen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Recept van Véronique Leysen: Rose water panna cotta met honingsiroop

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!