Chili met zoete aardappel
bereiding
-
1
Maak de limoen goed schoon, rasp en pers uit. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking. Maak de korrels los en breng op smaak met limoensap en -rasp en gesnipperde koriander.
-
2
Spoel de witte en rode bonen en laat goed uitlekken. Pel en snipper de knoflook en de ui. Snij de pepertjes overlangs door, verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees in ringetjes. Schraap de wortelen en snij in blokjes. Dop de boontjes.
-
3
Bak het gehakt rul in een pan zonder vetstof, laat uitlekken op keukenpapier.
-
4
Verhit olijfolie in een grote kookpot en stoof er de ui, look, chilipeper en wortelen in. Kruid met komijn-, koriander-, paprika- en chilipoeder. Voeg het gehakt toe en blus met de tomatenblokjes. Laat 10 minuten pruttelen.
-
5
Voeg de gespoelde bonen en de prinsessenboontjes toe en laat nog 10 minuten pruttelen. Serveer de chili met de korianderrijst.