Recept

Avocadosalade met zachtgekookte eitjes in een sesamjasje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een lekker knapperige en originele salade. 

bereiding
  1. 1

    Kook de boekweit gaar volgens de instructies op de verpakking. Giet af.

  2. 2

    Rooster de sesamzaadjes kort in een pan zonder vetstof. Hak de hazelnoten grof en rooster ook die kort in een pan zonder vetstof. Pel de avocado en snij het vruchtvlees in partjes.

  3. 3

    Meng de boekweit met de avocadopartjes. Besprenkel met het limoensap en de hazelnoten.

  4. 4

    Breng water aan de kook voor de eieren en kook de eieren in zo’n 5 minuten zacht. Verwijder voorzichtig de eierschaal. Rol ze nu zachtjes door het geroosterde sesamzaad.

  5. 5

    Spoel de koriander en hak fijn. Meng met de mirin, de rijstazijn en de olijfolie en kruid met peper en zout. Roer de helft van de dressing onder de boekweit.

  6. 6

    Verdeel de boekweit over 4 borden, werk af met snijbiet, 2 eitjes, de rest van de sesamzaadjes en de korianderdressing.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Avocadosalade met zachtgekookte eitjes in een sesamjasje

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!